Onderhoudstips spoelbak

Spoelbak grijs - kitchen sink grey

Het schoonhouden van je spoelbak is verrassend eenvoudig. Of het nu gaat om chromen of gun metal spoelbak gaat; lees verder en ontdek hoe je met weinig moeite je spoelbak mooi en in kwaliteit houdt!

Dagelijks tips

Dagelijkse glans

Veeg de spoelbak elke dag droog met een zachte doek om watervlekken en strepen te voorkomen.

Voorkom stilstaand water

Laat geen water of natte sponzen langdurig in de spoelbak liggen om verkleuring of vlekken te voorkomen.

Omspoelen

Laat vloeistof niet liggen in de wasbak. Natuurlijk kan je vuile kopjes in de spoelbak leggen. Let er op dat bij het legen van de koffiekopjes of wijnglazen je de spoelbak even vlug afspoelt om vlekken te voorkomen.

Hete pannen

Plaats geen hete pannen direct in de spoelbak, dit kan voor verkleuring zorgen. Afgekoelde pannen kunnen in de spoelbak geplaatst worden. Als je bezorgd bent over deuken of krassen door zware pannen, kan je een rubberen matje plaatse op de bodem van de spoelbak.

Reinigen van de spoelbak

Gebruik geen schurende middelen

Gebruik voor het reinigen een mild sopje en een zachte spons zonder schuurlaag. Vermijd schurende sponsjes en schurende schoonmaakmiddelen om krassen te voorkomen. 

Reinigingsmateriaal

Microvezeldoeken zijn ideaal voor het reinigen, omdat ze zacht zijn en geen krassen veroorzaken. Ze verwijderen ook effectief vuil en vingerafdrukken. Gebruik geen materialen met een schuurlaagje zoals gele sponsjes of staalwol. 

Reinigingsmiddelen

Voor het dagelijks reinigen van de spoelbak is een mild sopje zoals afwasmiddel of groene zeep voldoende. Voor een schoonmaakbeurt kan je een reinigingsmiddel gebruiken dat speciaal is gemaakt voor RVS spoelbakken.

Verstopping

Gebruik bij een verstopping liever een natuurlijke ontstopper dan chemische middelen om het RVS niet aan te tasten.

Babylotion

Leuk weetje: voor extra glans kun je een beetje babylotion op een doek doen en hiermee de spoelbak oppoetsen.


Toe aan een moderne upgrade aan jouw keuken? Of je nu opzoek bent naar een smalle spoelbak, spoelbak met zeepdispenser of dubbele spoelbak, LOMAZOO heeft het allemaal! Bestel één van de LOMAZOO spoelbakken hieronder en ontvang het al de volgende dag!