Onderhoudstips doucheset

Regendouche Goud - Shower gold

Dagelijks onderhoud

Na het douchen

Na elke douchebeurt kan je de doucheset snel afvegen met een zachte droge doek. Dit voorkomt kalkaanslag.

Ventilatie

Zorg voor goede ventilatie in je badkamer. Dit voorkomt schimmelvorming en helpt bij het drogen van je doucheset na gebruik.

Reinigen van je doucheset

Doucheset reiniging

Voor het reinigen van de doucheset gebruik je een zachte doek met lauw water. Als water niet genoeg is, gebruik dan groene zeep. Droog de set direct na het reinigen af met een zachte doek.

Reinigingsmaterialen

Microvezeldoeken zijn ideaal voor het reinigen omdat ze zacht zijn en geen krassen veroorzaken. Ze verwijderen ook effectief vuil en vingerafdrukken. Vermijd schurende materialen, zoals staalwol of andere schurende materialen. Deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak van je doucheset.

Reinigingsmiddelen

Vermijd schurende reinigingsmiddelen zoals citroenzuur om beschadigen te voorkomen. Ook chloorhoudende middelen zijn niet aan te bevelen. Gebruik schoonmaakazijn, een speciale RVS reiniger, een kalkreiniger die veilig is voor RVS of zelfs een milde afwasmiddel.

Douchekop reinigen

Voor het verwijderen van kalkaanslag uit de douchekop is het belangrijk om een reinigingsmiddel te kiezen dat zowel effectief is tegen kalk als veilig voor RVS. Milde kalkaanslag in de sproeigaatjes van de douchekop kun je schoonmaken met een zachte tandenborstel. Voor hardnekkige kalkaanslag kan je de douchekop een tijdje in een bak met schoonmaakazijn of reinigingsmiddel laten weken. Spoel de douchekop na het reinigen goed na met schoon water en veeg het droog met een zachte doek.

Onderhouden van je doucheset

Verstelbare onderdelen

Beweeg de verstelbare onderdelen regelmatig om ervoor te zorgen dat ze soepel blijven werken.

Doucheslang rechttrekken

Trek de doucheslang regelmatig recht om knikken en slijtage te voorkomen.

Spoelen

Als je de doucheset een tijdje niet hebt gebruikt (bijvoorbeeld na de vakantie), laat dan eerst koud water voor een minuut stromen. Dit helpt om eventuele ophoping van mineralen in de leidingen te verminderen.Is jouw badkamer toe aan een update? Bekijk hieronder een aantal van onze LOMAZOO douchesets; uitstekende kwaliteit voor een scherpe prijs.